۱۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۲
کد خبر: ۴۴۲۰۹۸
استاد حوزه علمیه مازندران:

داعش و القاعده نتیجه حقوق بشر آمریکایی است 

استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که آمریکا و هم دستان غربی و عربی او مسؤول همه جنگها و جنایتهای سالهای اخیر در نقاط مختلف جهان به ویژه خاورمیانه هستند، گفت: داعش و القاعده نتیجه حقوق بشر آمریکایی است که امروز بلای جان کشورهای جهان به ویژه امت اسلامی شده است.
حقوق بشر آمریکایی

حجت الاسلام محمد خوبانی، استاد حوزه علمیه مازندران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قائمشهر، با تأكيد بر اين كه حقوق بشر در اسلام مبتني بر تفكر توحيدي است و اين امر حقوق بشر اسلامي را از حقوق بشر غربي متمايز كرد، گفت: اسلام حقوق بشر را لازمه كرامت انسان مي‌داند.

 

وی با بيان اين كه اصولي كه امروزه اركان حقوق بشر و كرامت انساني را تشكيل مي‌دهند، از قبيل آزادي، برابري، برادري، صلح و امنيت، جزء اصول اساسي اسلام به شمار مي‌آيند، افزود: اسلام هرگونه تبعيض ناشي از تفاوت رنگها، زبان‌ها و نژادها را نفي مي‌كند؛ در دين مقدس اسلام همه انسان‌ها در رسيدن به قرب الهي و سعادت مساوي‌اند و حقوق اجتماعي يكساني دارند.

 

حجت الاسلام خوبانی با اشاره به اين كه حقوق بشر، روشي است تا انسان پاسداري شود و حرمت او محفوظ بماند، افزود: برابري و مساوات انسان‌ها، مهم‌ترين دستاوردي است كه حقوق بشر بر آن سامان يافته است؛ ارزش‌هاي اخلاقي و حمايت از كرامت انساني در فرهنگ و سنت ديني ريشه دارد و پيامبران و پيشوايان ديني براي دفاع از حقوق اساسي و كرامت انسان بوده و اديان الهي اين حقوق را ناشي از اراده الهي و لازمه كرامت انساني مي‌دانند.

 

مدیر حوزه علمیه قائمشهر با بيان اين كه در روزگار معاصر بيش از هر زمان ديگر نسبت ميان دين با عرصه‌هاي مختلف حيات بشري چالش و پرسش وجود دارد، اذعان داشت: در مواجهه نوين دين‌داري با پرسش‌ها و چالش‌ها، آنچه سهم گسترده و مهمي را به خود اختصاص داده‌ است، نسبت ميان دين و دنيا به عنوان قطعه‌اي از ديرينه‌ترين دغدغه‌هاي بشر است.

 

وی به دوران ظهور اسلام اشاره كرد و گفت: اسلام در زماني ظهور يافت كه از تاريك‌ترين و غم‌انگيزترين تاريخ بشر بوده است كه هيچ حمايتي از منازعات از غير نظاميان، زنان، كودكان، پيران و بيماران وجود نداشت؛ در چنين روزگاري اسلام ظهور كرد و رسالت خويش را خداپرستي و طاغوت‌گريزي، تزكيه و تعليم، رستگاري جاودانه، برقراري قسط و عدالت در عرصه‌هاي مناسبات انساني، داوري عادلانه و رفع اختلافات و برداشتن غل و زنجيرها در مسير سعادت بشر معرفي کرد.

 

حجت الاسلام خوبانی به اهميت حقوق انسان در اسلام اشاره كرد و بیان داشت: آموزه‌ها و تعاليم اسلام همه عرصه‌هاي مناسبات انساني را درنورديده و اندك چيزي را در اين باره فروگزار نكرده است؛ احكام اقتصادي و مناسبات مالي، حقوق جزا، دستورات قضايي، تعيين خطوط اساسي سياست خارجي و داخلي و تعيين دايره آزادي‌هاي انسان كه براي هر يك تعريف خاص داشته را بيان کرده است.

 

وی با بيان اين كه دين و فقه ديني، بنيان‌گذار قواعد و موازين حقوق بشردوستانه است كه همان نگاه ديني و فقهي كه مبتني بر اصولي چند در قرآن و سنت و دريافت‌هاي فقيهان و عالمان در طول تاريخ ديانت و فقاهت بوده است، خاطرنشان كرد: اصل حرمت و كرامت بشري، اصل عدالت، برابري و نفي تعيين در قبال رفتار ظالمان صلح و هم زيستي مسالمت‌آميز، ‌تقوا، احسان و حرمت جان بشر در اسلام به عنوان حقوق انسان بسيار مورد تاكيد قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام خوبانی با تاكيد بر اين نكته كه حقوق بشر در اسلام مبتني بر تفكر توحيدي است و اين امر حقوق بشر اسلامي را از حقوق بشر غربي متمايز كرده است، عنوان کرد: اسلام حقوق بشر را لازمه كرامت انسان مي‌داند، زيرا در انديشه ديني انسان جانشين خداوند در زمين معرفي شده و از اين منظر سزاوار تكريم است.

 

استاد حوزه علمیه مازندران، حفظ كرامت براي همه انسان‌ها را ضروري و لازم دانست و ادامه داد: اين امر براي مسلمانان ضروري‌ترين حق و لازم‌ترين وظيفه و تكليف است، زيرا انساني كه براي خود كرامت و عزت قائل است و خود را كريم مي‌داند، پيوسته مي‌كوشد تا آيينه دل خود را از زنگارهاي رذايل بزدايد و به آرايه‌هاي فضايل بيارايد.

 

مدیر حوزه علمیه قائمشهر با اشاره به اين كه‌ يكي از مهم‏ترين راه ‏هاي تحقق كرامت‏ انساني توجه به اخلاق انساني است، گفت: محوري‏ترين اصول در تحقق حقوق بشر از ديدگاه اسلام، رعايت اخلاق و كرامت انساني است.

 

حجت الاسلام خوبانی ادامه داد: انسان از نظر قرآن يك موجود محترم و نفس او داراي ارزش معنوي است، به‌گونه ‏اي كه در روايات نفس انسان داراي ارزش معرفي و از او خواسته شده قدر و ارزش نفس خود را بداند و خود را به امور پست و حيواني قانع نكند.

 

وي با اشاره به اين كه بنا بر ديدگاه قرآن انسان بايد به‌سمت امور تعالي حركت كند و قانع به امور پست نباشد در مورد راه‏ هاي تحقق كرامت‏ انساني در جامعه اظهار داشت: يكي از مهم‏ ترين راه ‏هاي تحقق كرامت ‏انساني توجه به اخلاق انساني است، چراكه معتقديم انسان به‌دليل شرافت ذاتي كه دارد بايد رفتار و خلقيات متناسب با اين جنبه انساني خودش را داشته باشد تا بتواند به اهداف متعالي دست پيدا كند.

 

مدیر حوزه علمیه قائمشهر با اشاره به اين كه رعايت مسائل اخلاقي اعم از اخلاق انساني و در مرحله بالاتر اخلاق ديني مي‏تواند در تحقق كرامت ‏انساني در جامعه نقش مهمي ايفا كند، اظهار داشت: هر زمان كه جامعه از اخلاق انساني دور شود و فاصله بگيرد از كرامت‏ انساني خويش فاصله گرفته و مي‏تواند آدم را در حد حيواني هم تنزل دهد.

 

حجت ‏الاسلام خوبانی با بيان اين كه كرامت ‏انساني اصل محوري حقوق بشر است، عنوان كرد: امروزه دنيا به اين حقيقت توجه پيدا كرده كه در مناسبات مؤثر باشد، چرا‌كه پايه و اساس حقوق بشر امروز بر مبناي توجه به كرامت و ارزش انسان است و انسان ‏ها بايد با يكديگر و بر مبناي اين ارزش مواجه شوند و جوامع انساني بر همين مبنا با هم تعامل و ارتباط داشته باشند به‌نحوي كه در اين ارتباطات ارزش، اهميت و كرامت انسان خدشه‌دار نشود.

 

استاد حوزه علمیه مازندران خاطرنشان کرد: اصل حرمت و کرامت بشري، اصل عدالت، برابري و نفي تعيين در قبال رفتار ظالمان صلح و همزيستي مسالمت‌آميز، ‌تقوا و احسان و حرمت جان بشر در اسلام به عنوان حقوق انسان بسيار مورد تاکيد قرار گرفته است.

 

وی در ادامه سخنان خود ادعای حقوق بشری و دفاع از کرامت انسانی از سوی دولت های غربی را دروغی محض خواند و تصریح کرد: مدعیان دفاع از حقوق بشر و دموکراسی حتی به کوچکترین حقوق انسانی پایبند نیستند.

 

مدیر حوزه علمیه قائمشهر با بیان این که آمریکا و هم دستان غربی و عربی او مسؤول همه جنگ ها و جنایت های سال های اخیر در نقاط مختلف جهان به ویژه خاورمیانه هستند، بیان داشت: داعش و القاعده نتیجه حقوق بشر آمریکایی است که امروز بلای جان کشورهای جهان به ویژه امت اسلامی شده است.

 

حجت الاسلام خوبانی با اشاره به این که آمریکایی ها به بهانه دفاع از حقوق بشر به جنایت های بسیاری دست زده است، تصریح کرد: حقوق بشر غربی تنها در جهت تأمین منافع استکباری و استعماری غربی ها است./302/950/ب1

ارسال نظرات